Кулинарни рецепти » Свинско по орманджийски

 Свинско по орманджийски

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г свинско месо от бута
• 100 г свинска мас
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 корен пащърнак
• 100 г дребни лукчета
• 2 домата
• 1/2 к.ч. червено вино
• 1 дафинов лист
• чубрица, магданоз
• бахар,черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото, след което го нарязваме на порции. Посоляваме порциите и ги изпържваме до зачервяване от всички страни.

Прибавяме изчистените лукчета и нарязаните на кубчета корени и задушаваме заедно с месото, докато поомекнат. Тогава прибавяме нарязаните домати, посоляваме, слагаме подправките и доливаме малко вода.

Сипваме ястието в пръстен съд, захлупваме, замазваме капака с тесто и задушаваме 1 час в умерено слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало