Продукти:
• 500 г кайма
• 150 г сирене
• 50 г кашкавал
• 4-5 домата
• 2 двойни шепи киселец
• 1 връзка пресен лук
• 2 к.ч. олио
• 4 яйца
• 4 люти чушлета
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В загрятото олио задушаваме при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяме ситно нарязания киселец, каймата и нарязаните домати. Посоляваме и подправяме с черния пипер и чубрицата.
Разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с натрошено сирене и заливаме със соса от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Запичаме във фурна и преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...