Кулинарни рецепти » Гювечета по овчарски

 Гювечета по овчарски

Продукти:

• 500 г кайма
• 150 г сирене
• 50 г кашкавал
• 4-5 домата
• 2 двойни шепи киселец
• 1 връзка пресен лук
• 2 к.ч. олио
• 4 яйца
• 4 люти чушлета
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В загрятото олио задушаваме при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяме ситно нарязания киселец, каймата и нарязаните домати. Посоляваме и подправяме с черния пипер и чубрицата.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с натрошено сирене и заливаме със соса от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Запичаме във фурна и преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало