Кулинарни рецепти » Говеждо касапски гювеч

 Говеждо касапски гювеч

Продукти:

• 750 г по-тлъсто говеждо месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 2-4 чушки
• 2-3 картофа
• 100 г зелен фасул
• 100 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в леко подсолена вода. Когато поомекне, го изваждаме и го прехвърляме в глинен гювеч.

Нарязваме зеленчуците и последователно ги запържваме в сгорещената мазнина, след което ги прехвърляме в гювеча. Слагаме подправките (без магданоза) и наливаме от бульона, в който е вряло месото, докато покрие продуктите.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Заливаме готовия гювеч с яйцата, разбити с киселото мляко, содата и брашното. Връщаме го във фурната, за да се запече заливката, и след това го поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало