Кулинарни рецепти » Солено тесто с месо и гъби

 Солено тесто с месо и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо филе или месо от бута
• 120 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 250 г готово бутер тесто
• 1 яйце
• месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме всички мазнини от месото и го нарязваме на малки кубчета. Овалваме ги в брашно, смесено със черен пипер и сол и ги изпържваме в сгорещената мазнина.

Прибавяме нарязаните на тънки ивички гъби и ситно нарязания лук, запържваме и тях. Наливаме малко месен бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване.

Изсипваме сместа в тавичка, оставяме я да изстине и отстраняваме всичката мазнина от повърхността. Покриваме с готовото тесто, от което сме оформили кръг, намазваме повърхността му с разбитото яйце, украсяваме с фигурки, изрязани от тесто, и печем 30 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало