Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо филе или месо от бута
• 120 г гъби
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 250 г готово бутер тесто
• 1 яйце
• месен бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме всички мазнини от месото и го нарязваме на малки кубчета. Овалваме ги в брашно, смесено със черен пипер и сол и ги изпържваме в сгорещената мазнина.
Прибавяме нарязаните на тънки ивички гъби и ситно нарязания лук, запържваме и тях. Наливаме малко месен бульон, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме до омекване.
Изсипваме сместа в тавичка, оставяме я да изстине и отстраняваме всичката мазнина от повърхността. Покриваме с готовото тесто, от което сме оформили кръг, намазваме повърхността му с разбитото яйце, украсяваме с фигурки, изрязани от тесто, и печем 30 мин в силна фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...