Продукти: (за 4 порции)
• 800 г шилешко месо
• 1 ч.л. черен пипер
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме месото, нарязваме го на хапки и го почистваме от дребните костици. Посоляваме го и го слагаме в тавичка. Поръсваме с черния пипер.
Прибавяме ситно нарязания лук и обелените и настъргани домати. Наливаме олиото и печем в умерена фурна, докато месото омекне и започне лесно да се разкъсва с вилица.
Прибавяме изчистения и измит ориз, наливаме 2 ч.ч. топла вода, разбъркваме и допичаме във фурната, докато оризът омекне.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...