Кулинарни рецепти » Пълнено филе по креолски

 Пълнено филе по креолски

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1,250 кг филе от месо по избор
• 3 моркова
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 скилидка чесън
• нарязан на ситно магданоз
• 1 филийка шарена сланина (може и пушени гърди)
• мащерка, сол

За соса:

• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол
• 100 мл бульон

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и сухожилията, измиваме го и леко го посоляваме. Смесваме нарязаните магданоз и чесън с олиото и с тази смес намазваме начуканото филе. Оставяме да престои около половин час.

Сваряваме яйцата до твърдо и ги нарязваме на четвъртинки по дължина, а остърганите и измити моркови - на дебели ивици. Бекона или сланината също нарязваме на ивици.

Нареждаме яйцата, морковите и сланината върху филето, завиваме на стегнато руло, завързваме с дебел конец и печем, докато от всички страни придобие златист цвят.

През това време задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, нарязаните скилидки чесън, обе-лените и нарязани на ситно домати, почистените, измити и нарязани на ситно чушки. Прибавяме магданоза, оцета, захарта и задушаваме всичко 10 мин. Накрая наливаме бульона и сгъстяваме на умерен котлон.

Изсипваме соса в тавичката, където е месото, и печем още половин час. Когато месото омекне добре, изключваме фурната и го оставяме в нея още 5 мин.

Режем рулото на кръгчета преди сервиране и го гарнираме с картофено пюре или картофени крокети.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало