Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,250 кг филе от месо по избор
• 3 моркова
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 скилидка чесън
• нарязан на ситно магданоз
• 1 филийка шарена сланина (може и пушени гърди)
• мащерка, сол
За соса:
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.л. оцет
• 1 ч.л. захар
• сол
• 100 мл бульон
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципите и сухожилията, измиваме го и леко го посоляваме. Смесваме нарязаните магданоз и чесън с олиото и с тази смес намазваме начуканото филе. Оставяме да престои около половин час.
Сваряваме яйцата до твърдо и ги нарязваме на четвъртинки по дължина, а остърганите и измити моркови - на дебели ивици. Бекона или сланината също нарязваме на ивици.
Нареждаме яйцата, морковите и сланината върху филето, завиваме на стегнато руло, завързваме с дебел конец и печем, докато от всички страни придобие златист цвят.
През това време задушаваме в олиото нарязания на ситно лук, нарязаните скилидки чесън, обе-лените и нарязани на ситно домати, почистените, измити и нарязани на ситно чушки. Прибавяме магданоза, оцета, захарта и задушаваме всичко 10 мин. Накрая наливаме бульона и сгъстяваме на умерен котлон.
Изсипваме соса в тавичката, където е месото, и печем още половин час. Когато месото омекне добре, изключваме фурната и го оставяме в нея още 5 мин.
Режем рулото на кръгчета преди сервиране и го гарнираме с картофено пюре или картофени крокети.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...