Продукти: (за 6 порции)
• 1 овчи бут
• 100 мл водка
• 1 връзка корени за супа
• 1-2 глави лук
• лимонова кора
• 100 г гъби
• 500 г кисело мляко
• 200 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме бутчето и го заливаме с киселото мляко, разредено с малко вода. Държим го в тази марината 24 часа. Изваждаме го, посоляваме и го изпържваме в сгорещеното масло. Щом се зачерви, го прехвърляме в тавичка.
Прибавяме нарязания на парченца зарзават и наситнените лук и гъби. Наливаме водката, слагаме подправките и печем на умерена фурна, като периодично обливаме със соса, който се отделя.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...