Продукти:
• 1 кг свинско месо от бут
• 500 г гъби
• 2 връзки пресен лук или 2-3 глави стар лук
• 1 к. ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч. ч. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, които начукваме на много тънко, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и също ги запържваме. Сипваме ориза, наливаме 3 к. ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим ястието на тих огън, докато оризът стане полуготов.
Върху всяко парче месо слагаме от пълнежа, навиваме на руло и завързваме с конец. Така приготвените вретена слагаме в тавичка, заливаме с 1 ч. ч. бяло вино и печем в умерена фурна.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...