Кулинарни рецепти » Северняшко вретено

 Северняшко вретено

Продукти:

• 1 кг свинско месо от бут
• 500 г гъби
• 2 връзки пресен лук или 2-3 глави стар лук
• 1 к. ч. ориз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч. ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, които начукваме на много тънко, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаните гъби и също ги запържваме. Сипваме ориза, наливаме 3 к. ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Варим ястието на тих огън, докато оризът стане полуготов.

Върху всяко парче месо слагаме от пълнежа, навиваме на руло и завързваме с конец. Така приготвените вретена слагаме в тавичка, заливаме с 1 ч. ч. бяло вино и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало