Продукти: (за 6 порции)
• 1,5 кг ярешко месо
• 1,5 ч.ч. сок от лимон и портокал
• 1 к.ч. бренди
• 6 скилидки чесън
• 500 г макарони
• 1,5 к.ч. зехтин
• 200 г кашкавал
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер. Слагаме го в тенжера заедно със скилидките чесън, риган, плодовия сок и брендито и го оставяме да престои 1 нощ в хладилник.
На другия ден го слагаме в тава, прибавяме зехтина /олиото/ и 1 ч.ч. вода и печем 1 час в умерена фурна, като от време на време доливаме гореща вода, за да има достатъчно сос.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...