Кулинарни рецепти » Свинско печено с бира

 Свинско печено с бира
(Франция)

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг свинско филе
• 800 г моркови
• 1 глава целина
• 3 стръка листа от целина
• 2 глави лук
• 200 мл светла бира
• 1 глава чесън
• 1 ч. л. мед
• 2 с. л. зехтин
• 2 щипки канела
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 210 градуса.

Обелваме морковите. Почистваме целината и я нарязваме на средно големи филийки. Обелваме чесъна. Обелваме лука и го нарязваме на тънки лунички.

Правим дупчици в свинското филе и във всяка бодваме по една скилидка чесън. Слагаме го в тава. Около него нареждаме лука, морковите и целината. Поръсваме с канела.

Заливаме месото със смес от мед, зехтин и половината бира. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Слагаме ястието във фурната и го оставяме да се пече 1 час и 15 минути, като заливаме от време на време месото със собствения му сос. Изваждаме месото и зеленчуците и ги оставяме на топло.

Изливаме останалата бира в тавата. Оставяме да кипне. Ако се налага, сгъстяваме соса с малко брашно. Сервираме ястието топло, като соса поднасяме в сосиера.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало