Продукти:
• 200 г лук
• 200 г моркови
• 200 г домати
• 1 кг кайма
• 200 г гъби
• 4 яйца
• люти чушлета или щипка лют червен пипер
• 150 мл олио
• 100 мл вино
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ситно и ги омесваме с каймата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Задушаваме в олиото и малко вода нарязаните дребно лук, моркови и обелените домати. Щом лукът и морковите поомекнат, подправяме с вино, черен пипер и сол.
Изсипваме соса в гювечета във всяко гювече оформяме от каймата гнездо и в него счупваме по 1 яйце. Запичаме ястието във фурната и го поднасяме топло.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...