Продукти:
• 700-800 г свинско месо
• 2-3 стръка праз
• 5-6 чушки от туршия
• 4-5 яйца
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в сгорещената мас. Изваждаме го и в същата мазнина задушаваме нарязаните на ивички чушки и ситно нарязания праз.
Връщаме месото, поръсваме с червения пипер, подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме. Прехвърляме сместа в тавичка, заливаме с разбитите яйца и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...