Кулинарни рецепти » Котлети с фъстъци

 Котлети с фъстъци

Продукти:

• 2 кг свински котлети (цяло парче)
• 5 стръка праз лук
• 100 г пушена сланина
• 100 г обелени печени фъстъци
• половин връзка магданоз
• 5 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото и го подсушаваме. Измиваме почистения праз и го нарязваме на парченца. Измиваме магданоза и го оставяме да изсъхне. Натрошваме фъстъците на едро.

С остър нож надупчваме месото на много места. Във всеки разрез боцваме по малки парченца сланина и посоляваме.

Слагаме месото в огнеупорен съд и го заливаме със сгорещено олио. Захлупваме и печем 20 мин в загрята до 220 градуса фурна. Намаляваме градусите до 200 и без да отхлупваме, печем още 30 минути.

Изваждаме ястието от фурната и го поръсваме с фъстъците и магданоза, нарязан ситно. Около месото нареждаме праза, посоляваме, заливаме с 1 кафена чаша топла вода и връщаме ястието във фурната да се допече и позлати.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало