Продукти:
• 900 г свинско филе
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 1 ч.ч. печурки
• 1-2 люти чушки
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 6 яйца
• 1 к.ч. свинска мас
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го задушаваме в разтопената мас и малко вода.
Щом поомекне последователно прибавяме и задушаваме ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби, обелените и настъргани домати, наситнените люти чушки. Поръсваме подправките, наливаме виното и разбъркваме.
Разпределяме сместа в 6 глинени гювечета и печем в силна фурна. Накрая счукваме във всяко гювече по 1 яйце и запичаме във фурната.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...