Продукти:
• 800 г кайма (500 г телешко и 300 г по-тлъсто свинско месо)
• 250 г гъби
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 картофа
• 5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме с черен пипер каймата. Прибавяме към нея предварително нарязаните на ивички и сварени гъби, яйцата, прясното мляко, сварените и пресовани картофи.
Разбъркваме сместа с мазнината, разстиламе в тавичка и печем, докато получи приятно зачервена коричка.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...