Продукти:
• 800 г кайма (500 г телешко и 300 г по-тлъсто свинско месо)
• 250 г гъби
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 картофа
• 5 с.л. мазнина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме с черен пипер каймата. Прибавяме към нея предварително нарязаните на ивички и сварени гъби, яйцата, прясното мляко, сварените и пресовани картофи.
Разбъркваме сместа с мазнината, разстиламе в тавичка и печем, докато получи приятно зачервена коричка.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...