Продукти:
• 1 кг телешки гърди
• 2-3 с.л. олио
• 200 мл телешки бульон
• 4 глави лук
• 4 моркова
• 6 чушки
• 1 кг картофи
• черен и червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Натриваме гърдите със сол и червен пипер и ги запържваме от всички страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина за няколко минути запържваме ситно нарязания лук и едро нарязаните чушки.
В пръстен гювеч слагаме гърдите, около тях нареждаме нарязаните картофи и моркови, поръсваме със сол, черен и червен пипер, заливаме с бульона и печем около 1 час. Накрая добавяме запържените лук и чушки заедно с мазнината и допичаме до омекването им.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...