Продукти:
• 4 парчета свинско филе по 150 г
• 1 ч. л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. сух босилек
• 1ч.л. горчица
• 4 резенчета пушен бекон
• 2 с. л. ориз
• 4 картофа
• 1 глава броколи
• 500 г десертно бяло грозде
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с. л. сметана
• 2 с. л. бяло вино
• 1 ч. л. нишесте
• сол
Начин на приготвяне:
Оформяме парчетата филе на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер, босилек и ги намазваме с горчица.
Сваряваме ориза, прибавяме към него 1/3 от гроздето, нарязано на колелца, леко препържения бекон, малко от броколите. Посоляваме и разбъркваме.
Получената плънка разпределяме върху филетата и ги навиваме на стегнати рула. Завързваме ги с конец и ги подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги отгоре с олио и ги покриваме с фолио. Печем ги в силна фурна 30 минути, след това ги откриваме, намазваме ги още веднъж с олио и отново ги запичаме, докато получат кафеникава коричка.
Сваряваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги подправяме на вкус. Останалите гроздови зърна също разполовяваме. Накъсваме броколите на розички и ги задушаваме в 4 с. л. вода, 1 с. л. олио, чесъна и сол. С картофите, гроздовите зърна и броколите гарнираме рулата.
Приготвяме сос, като разбиваме нишестето с 1 ч. ч. студена вода и го слагаме на котлона да кипне. Прибавяме сметаната, виното и подправяме на вкус. Варим 3-4 минути и още докато е горещ, изливаме соса върху рулата.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...