Продукти:
• 500 г свински дроб
• 500 г тлъсто свинско месо
• 1 голяма глава лук
• 2 с.л. масло
• 1 було (кърпа)
• 10 зърна черен пипер
• 1 стрък чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме дроба на дребно и към него прибавяме нарязаното месо, ситно нарязания лук и подправките. Посоляваме сместа, разбъркваме я добре и оформяме от нея топки по около 200 г, които слагаме в булото.
Така приготвеното ястие разполагаме в тава, намазана с масло и печем в умерена фурна, като покриваме тавата с хартия, за да не прегорят коледните топки.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...