Кулинарни рецепти » Телешко с печени чушки

 Телешко с печени чушки

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 500 г печени чушки
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 5-6 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го задушаваме заедно със ситно нарязания лук в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прехвърляме сместа в глинен гювеч, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и печем в силна фурна.

Когато водата се изпари, прибавяме чесъна и настърганите домати. Подправяме с черен пипер и сор и печем още 15-20 мин.

Накрая прибавяме нарязаните печени чушки и запичаме десетина минути. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало