Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешко месо
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го слагаме в тавичка. Заливаме с разтопеното масло, наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и печем в умерена фурна.
Когато месото омекне напълно, заливаме с яйцата, разбити с киселото мляко, черен пипер и сол на вкус. Печем ястието още 15 мин.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...