Кулинарни рецепти » Празнични сарми с кисело зеле

 Празнични сарми с кисело зеле

Продукти:

• 6 големи листа зеле
• 600 г нетлъсто свинско месо
• 3 стръка праз
• 2-3 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 6 парчета пушен бекон
• 1/2 ч.ч. червено вино
• черен и червен пипер
• чубрица, сол
• пикантна подправка

Начин на приготвяне:

Задушаваме нарязаното на малки парчета месо в сгорещената мазнина, докато поомекне. Отстраняваме от огъня и прибавяме нарязания праз, подправките и доматеното пюре.

С получената смес завиваме сарми, първо с листа от зелето, а след това с правоъгълното парче пушен бекон. Забождаме сармите с клечки и ги нареждаме в подходящ съд за печене.

Покриваме ги с вода (или зелева чорба) и 1/2 ч.ч. червено вино. Поръсваме с пикантната подправка и печем първо 40 минути под капак или фолио, а след това - 10 минути открито.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало