Продукти:
• 4 пържоли
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. бира
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите и ги натриваме с черен пипер и сол. Изпържваме ги леко от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме пържолите и в същата мазнина пържим ситно нарязания лук, докато стане златист.
Нареждаме пържолите в тавичка, а около тях разстиламе лука. Наливаме бирата, която трябва да покрие пържолите, и печем около 1 час в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...