Кулинарни рецепти » Свински пържоли с лук

 Свински пържоли с лук

Продукти:

• 4 пържоли
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. бира
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги натриваме с черен пипер и сол. Изпържваме ги леко от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме пържолите и в същата мазнина пържим ситно нарязания лук, докато стане златист.

Нареждаме пържолите в тавичка, а около тях разстиламе лука. Наливаме бирата, която трябва да покрие пържолите, и печем около 1 час в умерено загрята фурна.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало