Кулинарни рецепти » Агнешки гювеч

 Агнешки гювеч

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 4-5 чушки
• 500 г картофи
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а чушките нарязваме на кръгчета.

Нарязваме месото на по-големи парчета и заедно със ситно нарязания лук го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, посоляваме и прибавяме нарязаните чушки и картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите, поръсваме червения пипер и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Когато месото и картофите омекнат напълно, прибавяме ориза и задушаваме още 15 мин.

Накрая прехвърляме ястието в предварително затоплен глинен съд и печем в умерена фурна. Поръсваме готовия гювеч с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Златка Георгиева

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало