Кулинарни рецепти » Агнешки гювеч

 Агнешки гювеч

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3-4 глави лук
• 4-5 чушки
• 500 г картофи
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки, а чушките нарязваме на кръгчета.

Нарязваме месото на по-големи парчета и заедно със ситно нарязания лук го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, посоляваме и прибавяме нарязаните чушки и картофи. Наливаме гореща вода, която да покрие продуктите, поръсваме червения пипер и продължаваме да задушаваме на тих огън.

Когато месото и картофите омекнат напълно, прибавяме ориза и задушаваме още 15 мин.

Накрая прехвърляме ястието в предварително затоплен глинен съд и печем в умерена фурна. Поръсваме готовия гювеч с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Златка Георгиева

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало