Кулинарни рецепти » Гювеч от шилешко месо

 Гювеч от шилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг обезкостено шилешко месо
• 3-4 глави лук
• 2-3 моркова
• 1 корен от хрян
• 500 г домати
• половин пакетче краве масло
• 6 средно големи картофа
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки хапки, заливаме ги със студена вода и варим на умерен огън, докато омекнат. След това отцеждаме месото и го слагаме в пръстен гювеч /или дълбока тава/. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаните на кубчета моркови, попарените, обелени и настъргани домати, настъргания хрян, нарязаните на тънки филийки картофи и сол на вкус.

Запържваме ориза, разбъркваме го с червения пипер и го добавяме към останалите продукти. Прецеждаме бульона, в който сме варили месото, и наливаме в гювеча, колкото продуктите да се покрият. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина, ако е необходимо, доливаме по малко от бульона. Поднасяме гювеча топъл, поръсен със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало