Кулинарни рецепти » Капама по самоковски

 Капама по самоковски

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свинско месо
• 500 г телешко месо
• 4 пилешки бутчета
• 16 малки глави лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 4 домата
• 1 с.л. сол
• 2-3 дафинови листа
• 15-20 зърна черен пипер
• 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на парчета. Измиваме бутчетата и ги срязваме на две. Изчистваме лука и чесъна и ги оставяме цели, а доматите обелваме и нарязваме на едро.

В голяма тенджера с широко дъно разстиламе месото, между него нареждаме главите лук и дафиновите листа, а отгоре поръсваме с черен пипер. Нареждаме доматите равномерно върху всички продукти. Поръсваме със солта и червения пипер, сипваме олиото, виното и 1 к.ч. вода.

Разклащаме тенджерата няколко пъти, за да се слегнат продуктите. Захлупваме я и притискаме капака с тежест. Печем около 3 часа в слаба фурна, като след втория час проверяваме количеството на водата и акое необходимо, доливаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало