Продукти: (за 4 порции)
• 1 агнешко бутче
• 1 кофичка овче кисело мляко
• 5 яйца
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и осоляваме бутчето, заливаме го с мазнината и го печем в силна фурна. По време на печенето неколкократно обръщаме и поливаме с топла вода и със сока от печенето.
Преди да извадим бутчето, поръсваме със смлян черен пипер и заливаме с яйцата, които сме разбили с киселото мляко. Оставяме леко да се запекат яйцата, изваждаме и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...