Кулинарни рецепти » Агнешки котлети с домати и кренвирши

 Агнешки котлети с домати и кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки котлети
• 4 кренвирша
• 50 г пушено месо
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме в олиото посолените и поръсени с черен пипер котлети и ги прехвърляме в тенджера.

В същата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук, прибавяме попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, задушаваме десетина минути и сипваме в тенджерата с котлетите, прибавяме и нарязаното на кубчета пушено месо.

Задушаваме ястието във фурна, докато месото омекне. Поднасяме с пържени кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало