Кулинарни рецепти » Варено месо със зеленчуци в гювечета

 Варено месо със зеленчуци в гювечета

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг телешко месо
• 1 буркан стелиризиран гювеч
• 5-6 глави лук
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• магданоз, сол

За заливката:

• 2 яйца
• 5-6 с.л. кисело мляко
• 1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото в подсолена вода. Накъсваме го на парченца и разпределяме в гювечетата, добавяме осоления и нарязан лук, зеленчука от гювеча и обелените и нарязани на колелца картофи. Заливаме отгоре с мазнината и с малко от водата, в която сме варили месото.

Печем гювечетата в гореща фурна. Малко преди изпичането им заливаме със заливка от разбитите яйца и прибавените към тях мляко и брашно, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем до порозовяване на заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало