Кулинарни рецепти » Мусака с карфиол

 Мусака с карфиол
(Хърватска)

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г кайма (смес)
• 600 г карфиол
• 4 яйца
• 100 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2 глави лук
• 100 г заквасена сметана
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме карфиола и го варим в подсолена вода до омекване. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди. Приготвяме средно гъсто тесто от брашното, млякото и 2 яйца.

Накъсваме отцедения карфиол на малки розички, които потапяме в тестото, а след това изпържваме.

Отделно нарязваме лука на ситно и го пържим до златисто. Слагаме каймата и също я запържваме. Изчакваме да поизстине и прибавяме 1 яйце, черен пипер и сол на вкус.

В намаслена тавичка нареждаме ред карфиол, разстиламе каймата и покриваме с останалия карфиол. Разбиваме последното яйце със сметаната, заливаме мусаката, слагаме тук там парченца масло и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало