Кулинарни рецепти » Руло в кашкавалена коричка

 Руло в кашкавалена коричка

Продукти:

• 400 г настърган кашкавал
• 1 бурканче майонеза
• 6 яйца

За плънката:

• 500 г кайма
• 100 г топено сирене
• 1 глава лук
• 200 г стерилизирани гъби
• 2 яйца
• черен и червен пипер
• кимион, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме настъргания кашкавал с яйцата и майонезата. В продълговата тава слагаме хартия за печене и разстиламе сместа отгоре. Печем в загрята до 200 градуса фурна около 20 минути. Изваждаме и оставяме кората да изстине, след което я отлепваме от хартията.

Правим плънка като смесваме каймата с настъргания лук, нарязаното сирене, яйцата, гъбите и всички подправки. Плънката намазваме върху кората и завиваме на руло.

Обвиваме с хартия за печене, а отгоре с фолио и слагаме в тавичка. Печем до готовност на 180 градуса. Поднасяме рулото нарязано на филийки.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало