Кулинарни рецепти » Руло в кашкавалена коричка

 Руло в кашкавалена коричка

Продукти:

• 400 г настърган кашкавал
• 1 бурканче майонеза
• 6 яйца

За плънката:

• 500 г кайма
• 100 г топено сирене
• 1 глава лук
• 200 г стерилизирани гъби
• 2 яйца
• черен и червен пипер
• кимион, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме настъргания кашкавал с яйцата и майонезата. В продълговата тава слагаме хартия за печене и разстиламе сместа отгоре. Печем в загрята до 200 градуса фурна около 20 минути. Изваждаме и оставяме кората да изстине, след което я отлепваме от хартията.

Правим плънка като смесваме каймата с настъргания лук, нарязаното сирене, яйцата, гъбите и всички подправки. Плънката намазваме върху кората и завиваме на руло.

Обвиваме с хартия за печене, а отгоре с фолио и слагаме в тавичка. Печем до готовност на 180 градуса. Поднасяме рулото нарязано на филийки.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало