Продукти:
• 400 г настърган кашкавал
• 1 бурканче майонеза
• 6 яйца
За плънката:
• 500 г кайма
• 100 г топено сирене
• 1 глава лук
• 200 г стерилизирани гъби
• 2 яйца
• черен и червен пипер
• кимион, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме настъргания кашкавал с яйцата и майонезата. В продълговата тава слагаме хартия за печене и разстиламе сместа отгоре. Печем в загрята до 200 градуса фурна около 20 минути. Изваждаме и оставяме кората да изстине, след което я отлепваме от хартията.
Правим плънка като смесваме каймата с настъргания лук, нарязаното сирене, яйцата, гъбите и всички подправки. Плънката намазваме върху кората и завиваме на руло.
Обвиваме с хартия за печене, а отгоре с фолио и слагаме в тавичка. Печем до готовност на 180 градуса. Поднасяме рулото нарязано на филийки.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...