Кулинарни рецепти » Стомна кебап

 Стомна кебап

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешко месо от плешката или гърдите
• 100 г краве масло
• 500 г пресен лук
• 250 г червени домати
• 1 с.л. брашно
• балканска чубрица
• пресен джоджен
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите, нарязваме го на парченца и го слагаме в пръстен съд /най-добре стомна/. Прибавяме нарязания пресен лук, магданоза, чубрицата, джоджена, маслото, черен пипер и сол, червените домати, нарязани на дребно.

Накрая прибавяме размитото с малко вода брашно, хубаво разбъркваме и заливаме с топла вода. Запушваме устата на стомната. Заравяме стомната в жарава и задушаваме около 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало