Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешко месо от плешката или гърдите
• 100 г краве масло
• 500 г пресен лук
• 250 г червени домати
• 1 с.л. брашно
• балканска чубрица
• пресен джоджен
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципите, нарязваме го на парченца и го слагаме в пръстен съд /най-добре стомна/. Прибавяме нарязания пресен лук, магданоза, чубрицата, джоджена, маслото, черен пипер и сол, червените домати, нарязани на дребно.
Накрая прибавяме размитото с малко вода брашно, хубаво разбъркваме и заливаме с топла вода. Запушваме устата на стомната. Заравяме стомната в жарава и задушаваме около 2 часа.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...