Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо от задната част
• 2 с.л. свинска мас
• 4 зърна черен пипер
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 дафинов лист
• 1 карамфилче
• 1 малък морков
• половин глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 10 г брашно
• 100 г кисела сметана,
• мащерка, винен оцет, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме виното, оцета, нарязаните на парченца морков и лук, горчицата, подправките и сол на вкус. Прибавяме месото и оставяме сместа да престои 1 нощ, като 2 пъти я разбъркваме.
След това оставяме месото да се отцеди, изпържваме го от всички страни в сгорещената мас, прибавяме виното с останалите продукти и задушаваме под похлупак в слаба фурна до омекване.
Прецеждаме соса, разбъркваме с брашното, прибавяме сметаната и варим до сгъстяване. Нарязваме месото на парчета заливаме със соса.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...