Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо от задната част
• 2 с.л. свинска мас
• 4 зърна черен пипер
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 дафинов лист
• 1 карамфилче
• 1 малък морков
• половин глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 10 г брашно
• 100 г кисела сметана,
• мащерка, винен оцет, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме виното, оцета, нарязаните на парченца морков и лук, горчицата, подправките и сол на вкус. Прибавяме месото и оставяме сместа да престои 1 нощ, като 2 пъти я разбъркваме.
След това оставяме месото да се отцеди, изпържваме го от всички страни в сгорещената мас, прибавяме виното с останалите продукти и задушаваме под похлупак в слаба фурна до омекване.
Прецеждаме соса, разбъркваме с брашното, прибавяме сметаната и варим до сгъстяване. Нарязваме месото на парчета заливаме със соса.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...