Кулинарни рецепти » Говеждо печено

 Говеждо печено
/Германия/

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г говеждо месо от задната част
• 2 с.л. свинска мас
• 4 зърна черен пипер
• 1-2 ч.л. горчица
• 1 дафинов лист
• 1 карамфилче
• 1 малък морков
• половин глава лук
• 1 ч.ч. червено вино
• 10 г брашно
• 100 г кисела сметана,
• мащерка, винен оцет, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме виното, оцета, нарязаните на парченца морков и лук, горчицата, подправките и сол на вкус. Прибавяме месото и оставяме сместа да престои 1 нощ, като 2 пъти я разбъркваме.

След това оставяме месото да се отцеди, изпържваме го от всички страни в сгорещената мас, прибавяме виното с останалите продукти и задушаваме под похлупак в слаба фурна до омекване.

Прецеждаме соса, разбъркваме с брашното, прибавяме сметаната и варим до сгъстяване. Нарязваме месото на парчета заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало