Кулинарни рецепти » Зеленчуци с телешко в гърне

 Зеленчуци с телешко в гърне

Продукти:

• 500 г телешко месо
• 2-3 стръка праз
• 250 г моркови
• 2 патладжана
• 125 г сланина
• 150 г целина
• 1 шепа гъби
• 2 ч. ч. картофено пюре
• 2 ч. л. масло (маргарин)
• 2 ч. л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Прекарваме месото и зеленчуците (без патладжана) през месомелачка, посоляваме и подправяме с черен пипер. Попарваме патладжаните с вряла вода и ги обелваме.

В намаслено глинено гърне, слагаме на дъното картофеното пюре, върху него - сместа от зеленчуци и месо, а най-отгоре - нарязаните патладжани.

Разпределяме върху ястието нарязаната на кубчета сланина, посипваме с галета и добавяме парченца масло. Слагаме гърнето във фурната и задушаваме до готовност на умерена температура.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало