Кулинарни рецепти » Агнешко на фурна по градинарски

 Агнешко на фурна по градинарски

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 180 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на порции.

Покриваме дъното на пръстен съд /или тавичка/ с агнешки кости и нарязания на колелца морков, ситно нарязаната целина и нарязания на малки кубчета лук. Отгоре нареждаме порциите месо, посоляваме и поливаме с разтопеното олио. Печем в силна фурна.

Щом месото се запече отгоре, обръщаме порциите и продължаваме да печем в умерена фурна, като от време на време доливаме по малко гореща вода и обливаме месото със соса от тавата.

Изваждаме опеченото месо, а към соса прибавяме виното и брашното, размито с малко вода. Връщаме съда на огъня, докато сосът кипне. Поднасяме месото, полято със соса и гарнирано с опечените зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало