Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с лук

 Телешки гювеч с лук

Продукти:

• 800 г телешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 100 г краве масло
• 1 дафинов лист
• 8-10 зрънца черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, които нареждаме в глинен гювеч. Покриваме с едро нарязания лук и обелените скилидки чесън, прибавяме дафиновия лист и черния пипер, слагаме тук там парченца от маслото, посоляваме и наливаме виното и малко вода.

Захлупваме и слагаме гювеча в студена фурна. Загряваме фурната до 200°С и печем около час и половина.

Автор: Венета Симеонова

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало