Кулинарни рецепти » Телешки кебап в гърне

 Телешки кебап в гърне

Продукти:

• 1 кг обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, естрагон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го слагаме в глинено гърне заедно с обелените и настъргани домати. Сипваме мазнината, посоляваме и поръсваме с черния и червения пипер, както и с наситнени магданоз и естрагон.

Разбъркваме, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и замазваме капака с тесто. Слагаме гърнето в студена фурна, загряваме постепенно и печем около 2 часа.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало