Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч със свинско месо

 Градинарски гювеч със свинско месо

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 5-6 чушки (пресни или от сурова туршия)
• 4-5 домата (пресни или от консерва)
• 1-2 к.ч. олио
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в половината от олиото. Щом почервенее, го прехвърляме в глинен гювеч, а в останалата мазнина последователно запържваме нарязания на филийки лук, нарязаните на кръгчета моркови, целината, нарязана на кубчета, и нарязаните на пръстени чушки.

Прехвърляме зеленчуците в гювеча заедно с мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме останалото олио и печем 45 мин в умерена фурна.

После нареждаме отгоре кръгчета от доматите и заливаме с брашното, което сме запържили в разтопеното масло. Прибавяме разбитите яйца, поръсваме настъргания кашкавал и връщаме гювеча във фурната за още 10 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало