Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч със свинско месо

 Градинарски гювеч със свинско месо

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 глава целина
• 5-6 чушки (пресни или от сурова туршия)
• 4-5 домата (пресни или от консерва)
• 1-2 к.ч. олио
• 2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го запържваме в половината от олиото. Щом почервенее, го прехвърляме в глинен гювеч, а в останалата мазнина последователно запържваме нарязания на филийки лук, нарязаните на кръгчета моркови, целината, нарязана на кубчета, и нарязаните на пръстени чушки.

Прехвърляме зеленчуците в гювеча заедно с мазнината от пърженето. Посоляваме, наливаме останалото олио и печем 45 мин в умерена фурна.

После нареждаме отгоре кръгчета от доматите и заливаме с брашното, което сме запържили в разтопеното масло. Прибавяме разбитите яйца, поръсваме настъргания кашкавал и връщаме гювеча във фурната за още 10 мин.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало