Продукти:
• 700 г крехко свинско месо
• 5-6 глави лук
• 10 опечени чушки
• 200 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки и го задушаваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме нарязаните чушки, подправяме с черен пипер и сол и запържваме.
После изваждаме сместа с решетеста лъжица и в същата мазнина запържваме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на ивички гъби. Щом месото се запечата, захлупваме и задушаваме до омекване на продуктите. Накрая посоляваме.
Застиламе дъната на индивидуални гювечета със зеленчуковата смес, а отгоре разпределяме гъбите и месото. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и печем в умерено загрята фурна около 20 мин.
Малко преди да извадим от фурната чукваме във всяко гювече по 1 яйце и допичаме, докато се втвърди белтъкът.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...