Продукти:
• 500 г месо
• 200 г пушено сирене
• 1 малка кофичка сметана
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки хапки и го смесваме със сметаната и сиренето, нарязано на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и разпределяме сместа в 4 глинени гювечета.
Печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме всяко гювече с наситнен копър.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...