Кулинарни рецепти » Свинско с картофи в гювечета

 Свинско с картофи в гювечета

Продукти:

• 800 г свинско филе
• 400 г дребни картофчета
• 200 г арпаджик
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 4 порции, които запържваме в половината от мазнината. Щом се позачервят и от двете страни, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме и задушаваме 30 мин в захлупен съд.

След това разпределяме порциите в 4 глинени гювечета и печем в умерена фурна. Когато месото омекне, прибавяме целите лукчета и картофи, които предварително сме задушили в останалата мазнина.

Посоляваме и връщаме гювечетата във фурната за още 10 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнения магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало