Продукти: (за 4 порции)
• 600 г овнешко месо
• 40 г чесън
• 100 г лук
• 40 мл олио
• черен пипер на зърна
• сол
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито овнешко месо посоляваме, натриваме със стрития чесън и го оставяме така за около 1 час да отлежи.
В съда за печене поставяме нарязания на кръгчета лук, олиото, месото, нарязано на филии, и зърната черен пипер. Доливаме малко вода и печем в умерена фурна, докато омекне.
По време на печенето поливаме месото със собствения му сос.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...