Кулинарни рецепти » Агнешка плешка, пълнена с ябълки

 Агнешка плешка, пълнена с ябълки
(Германия)

Продукти:

• 2 кг обезкостена агнешка плешка
• 3 с.л. зехтин
• 2 ябълки
• 200 г смлени орехови ядки
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 3 с.л. счукан сухар
• 1 ч.л. мащерка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Обелваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета и ги смесваме с натрошения сухар, смлените орехи, наситнения магданоз, мащерката и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Оформяме от месото правоъгълно парче и го натриваме с черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху месото и го навиваме на руло, което завързваме с конец и намазваме със зехтина. Слагаме рулото в намаслена тавичка и печем 1 час във фурна, загрята до 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало