Продукти за 5-6 порции:
• 1 заек (около 1,5 кг)
• 100 мл бяло сухо вино
• 100 мл винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 150 г царевично брашно
• 1 л червено вино
• 100 мл зехтин
• 50 г свински гърди
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• розмарин, босилек
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Пускаме заека в оцета и виното за 1 час, изваждаме и го отцеждаме. Накълцваме чесъна и го смесваме с розмарина, дафиновия лист и червеното вино. След това слагаме в тази смес заека да се маринова за 3 часа, отцеждаме и го нарязваме на порции. После го изпържваме на силен огън в половината мазнина.
Нарязваме свинското на кубчета, а на едро розмарина и дафиновия лист. Запържваме ги, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Доливаме останалата мазнина. Слагаме заешките порции и ги запържваме, посоляваме, прибавяме маринатата, изчакваме да заври, захлупваме и задушаваме 2 часа.
Кипваме 500 мл подсолена вода. Махаме от огъня и бъркайки сипваме царевичното брашно. Варим на слаб огън 35 мин, след което в тавичка разстиламе сместа с дебелина 1,5 см, оставяме да изстине и нарязваме на кубчета, които изпържваме в тиган с 1 с. л. зехтин.
Поднасяме заека, гарниран с кубчета и залят със соса.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...