Продукти:
• 4 средно големи патладжана
• 500 г кайма
• 2 домата
• 3-4 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме дръжките на патладжаните и ги обелваме на ивици по дължина. Нарязваме ги на средно дебели кръгчета, посоляваме и оставяме за 30 минути да се отцедят. Измиваме ги.
Омесваме каймата с доматеното пюре и наситнените лук и чесън. Посоляваме и поръсваме с магданоз и черен пипер. Слепваме кръгчетата патладжан две по две с каймата.
Подреждаме ги в намазнена тавичка и покриваме с филийки домати. Печем в умерена фурна и сервираме ястието горещо, украсено с клонка магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...