Продукти:
• 300 г кайма
• 1 глава лук
• 1 к.ч. галета
• 3 яйца
• 1 бира
• 1 ч.ч. кетчуп
• лимонов сок
• лют сос
• черен пипер, хрян, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с лука, галетата и яйцата. Оформяме малки кюфтенца, изпичаме ги във фурната или ги изпържваме до златисто. Отцеждаме ги от излишната мазнина върху кухненска хартия.
В тиган смесваме останалите продукти и оставяме да врат около 15 минути. Изсипваме кюфтенцата вътре и оставяме ястието на слаб котлон още 30 минути.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...