Продукти:
• 1 кг свинско месо от контрафилето
• 150 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в сгорещената мазнина.Нарязваме месото на малки каренца (по 50-60 г) и ги изпичаме на скарата от двете страни.
Разпределяме каренцата и гъбите в 6 глинени гювечета, сипваме по малко от доматения сок и подправяме с черен пипер и сол. Нареждаме гювечетата в студена фурна, загряваме и печем 30 мин на умерен огън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...