Продукти: (за 4 порции)
• 4 тънки пържоли от говежди бут
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 1 кг картофи
• 300 мл месен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 дафинови листа
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме пържолите с черен пипер, изпържваме ги от двете страни в олиото и половината от маслото и ги изваждаме. В същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на ивички лук.
Подреждаме в намаслена огнеупорен съд ред месо, ред задушен лук и ред тънко нарязани сурови картофи. Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, слагаме дафиновите листа, наливаме виното и горещия бульон.
Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем около 1 час и 15 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...