Продукти: (за 4 порции)
• 4 тънки пържоли от говежди бут
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 1 кг картофи
• 300 мл месен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 дафинови листа
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме пържолите с черен пипер, изпържваме ги от двете страни в олиото и половината от маслото и ги изваждаме. В същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на ивички лук.
Подреждаме в намаслена огнеупорен съд ред месо, ред задушен лук и ред тънко нарязани сурови картофи. Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, слагаме дафиновите листа, наливаме виното и горещия бульон.
Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем около 1 час и 15 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...