Продукти: (за 4 порции)
• 4 тънки пържоли от говежди бут
• 40 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 4 големи глави лук
• 1 кг картофи
• 300 мл месен бульон
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 дафинови листа
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме и поръсваме пържолите с черен пипер, изпържваме ги от двете страни в олиото и половината от маслото и ги изваждаме. В същата мазнина изпържваме до златисто нарязания на ивички лук.
Подреждаме в намаслена огнеупорен съд ред месо, ред задушен лук и ред тънко нарязани сурови картофи. Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, слагаме дафиновите листа, наливаме виното и горещия бульон.
Захлупваме с плътно прилягащ капак и печем около 1 час и 15 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...