Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешка кайма
• 1 филия сух хляб
• 3 сурови яйца
• 2 твърдо сварени яйца
• 200 г гъби
• 2 с.л. олио
• 1 пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с накиснатия и отцеден хляб, прибавяме 2 сурови яйца, 1 с.л. масло, счукания дафинов лист, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре сместа и я разстиламе на масата под формата на правоъгълник.
Нарязваме гъбите и ги запържваме в сгорещеното олио. Смесваме ги със ситно нарязаните варени яйца, магданоз и черен пипер на вкус. Посоляваме и разбъркваме.
Разстиламе плънката върху каймата и завиваме всичко на руло. Слагаме рулото в намаслена тавичка, намазваме го с разбито яйце, поръсваме с настърган кашкавал, поливаме го с останалото разтопено масло и печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...