Продукти:
• 6 филета
• 4 кисели ябълки
• 1 ч.л. къри
• 4 с.л. олио
• 1 щипка кимион
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Пасираме чесъна. Смесваме всички продукти и ги изсипваме в тавичка.
Начуканите и овкусени филета разпределяме между сместа. Печем в умерена фурна около 1 час. Поднасяме ястието топло върху картофено пюре или варен ориз.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...