Кулинарни рецепти » Телешки котлет с шунка и вино

 Телешки котлет с шунка и вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки котлета
• 80 г шунка
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 1-2 зърна хвойна /по желание/
• 2 с.л. лимонов сок
• риган, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изтъняваме котлетите с дървено чукче и ги намазваме със смес от лимоновия сок, счуканата хвойна, риган, черен пипер и сол. Оставяме ги да престоят 20-30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови.

Разстиламе изпържените зеленчуци в тавичка и върху тях нареждаме котлетите. Заливаме с виното и с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме върху всеки котлет по малко от ситно нарязаната шунка. Поръсваме със смес от галетата и ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парченце от маслото и запичаме в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне и течността се поизпари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало