Кулинарни рецепти » Телешки котлет с шунка и вино

 Телешки котлет с шунка и вино

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки котлета
• 80 г шунка
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 40 г краве масло
• 2 с.л. галета
• 1-2 зърна хвойна /по желание/
• 2 с.л. лимонов сок
• риган, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изтъняваме котлетите с дървено чукче и ги намазваме със смес от лимоновия сок, счуканата хвойна, риган, черен пипер и сол. Оставяме ги да престоят 20-30 мин, след което ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови.

Разстиламе изпържените зеленчуци в тавичка и върху тях нареждаме котлетите. Заливаме с виното и с 1 ч.ч. гореща вода. Слагаме върху всеки котлет по малко от ситно нарязаната шунка. Поръсваме със смес от галетата и ситно нарязан магданоз. Слагаме и по парченце от маслото и запичаме в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне и течността се поизпари.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало